Flotálók alkalmazása az ipari szennyvíztisztításban

2021.07.20

Az ipari tevékenység során termelődő szennyvíz esetén gyakran előfordul, hogy nincs megoldva a közvetlen összekötés a közcsatornával. Azért, hogy a vízminőségi paraméterek megfeleljenek a 28/2004 KvVM rendelet által szabályozott határértékeknek minden esetben szükséges az előtisztítás, melyre a flotáló berendezések kiválóan alkalmazhatóak.

Flotálók alkalmazása az ipari szennyvíztisztításban

Mi az a flotáló?

A flotáló olyan berendezés, amely alkalmas a szennyvízből olyan olajok, szerves- és vegyianyagok eltávolítására, amelyek kiszűrése egyszerű ülepítéssel nem megoldható. Az ipari szennyvízkezelésnél gyakran alkalmazzák zsírfogó és zsírelválasztó berendezésként.

flotalok-6.png

 

A flotálók 3 legfontosabb előnye

  1. korszerű megoldás
  2. magas hatásfok
  3. energiahatékonyság

Hol alkalmaznak flotálókat?

Magas hatásfoka miatt számos iparágban alkalmaznak flotálókat a szennyvíz előtisztítására:

  • vendéglátóipar
  • kozmetikai ipar
  • élelmiszeripar
  • vegyipar
  • gyógyszeripar
  • textilipar
  • papíripar
  • települési szennyvíztisztítás

ClearFox DAF

A cégünk által forgalmazott ClearFox oldott levegős flotáló berendezés robosztus, helytakarékos kialakítású. Egyszerű és költséghatékony működés jellemzi. Előnye, hogy lehet helyszínen is telepíteni, illetve konténeres kialakításban is rendelhető. Ezenkívül működtethető önállóan is vagy más ClearFox modulokkal egy rendszerbe építve is.

flotalok-4.jpg

 

PROTÖKO DAF rendszerű flotációs szennyvíztisztító

A Hidro-Consulting Kft. kínálatában ez a fajta flotációs szennyvíztisztító rendszer is megtalálható. A PROTÖKO DAF flotációs szennyvíztisztító berendezés működése a fizikai-kémiai fázis szétválasztásán alapul. Vegyszerek hozzáadásával éri el a szilárd és folyékony fázisok szétválasztását, míg a szilárd anyagokat oldott levegő hozzáadásával távolítják el.

flotalo.png

 

Ha vállalkozása szeretne egy korszerű, hatékony és környezetkímélő szennyvíztisztító rendszert, keresse bizalommal Szaktanácsadó mérnökeinket!