Kereső


Clearfox® SBR-reaktorok

Clearfox® SBR rendszerek

Alkalmazás

házi

ipari

Méret

4-50 LE

>50 LE

Termékek

SBR Standard

SBR Retrofitting Kit

(beszerelési készlet)

 

SBR QuickONE+

 

ClearFox QuickONE+.jpg              SBR-Retrofitting-Kit.jpg

SBR Retroftting Kit

SBR QuickONE+

Hogyan működik az SBR szennyvíztisztító berendezés?

Ez a technológia egy kontrollált szennyvíztisztítási folyamat. A szennyvíz meghatározott sorrendben tisztításon megy keresztül. 

 

Az SBR folyamat lépései:

 1. Töltési fázis: A szennyvízből  az első rekeszben a nagyméretű szilárd anyagok leválasztódnak. A szivattyú ezután a szennyvizet a második rekeszbe juttatja, ami a biológiai reaktor.
 2. Tisztítási/levegőztetési fázis: A szennyvíz a membránlemezek által biztosított levegőnek köszönhetően kering az SBR reaktorban, így az ott lévő baktériumok rendelkezésére áll megfelelő mennyiségű oxigén, ezzel támogatva a mikroorganizmusok általi biológiai kezelést. Rövid aerob szakaszok és anaerob szakaszok váltakoznak, melyeket számítógépes szoftver vezérel. Az eleveniszap a reaktorban mikroorganizmusok milliói által növekszik, melyek a szennyvíz teljes biológiai tisztítását szolgálják.

 3. Ülepítési fázis: Pihenő szakasz. Az eleveniszap a vízoszlop aljára süllyed (ülepedik). Ez lehetővé teszi egy tisztított víz zóna kialakulását a reaktorkamra felső részében.

 4. Tisztított víz elvezetése: A tisztavíz szivattyú a tisztított vizet továbbítja, amely a „tisztított víz kibocsátási pont” felett maradva kivezetődik, csökkentve a vízszintet a reaktorban. Az ülepedő eleveniszap ezután visszakerül az első kamrába, és ugyanez a folyamat megismétlődik a következő adag beérkező szennyvízzel.

SBR folyamat.jpg

A teljes tisztítási ciklus körülbelül 7 órába telik.

Energiatakarékos ciklus: A tisztítási ciklus programja változatlanul történik, de rövidebb levegőztetési fázissal, ami csökkenti a szükséges energiamennyiséget. A bemenő szennyvíz mennyiségétől függően ezután a program teljesen automatikusan eldönti, hogy folytatódjon-e az energiatakarékossági ciklus vagy visszatérjen a normál üzemmódba.


Jellemzők:

 • Alkalmas háztartási, kommunális és ipari szennyvíz kezelésére.
 • SBR készletek bármilyen alakú/formájú, 1, 2 vagy 3 kamrával ellátott tartályba telepíthetők (talaj felett/alatt).
 • Beton / üvegszál erősítésű műanyag (GRP) / műanyag tartályokba is telepíthetők.
 • Az SBR készletek beszerelésével a meglévő tartályok korszerűsíthetők.
 • Az egyszerű telepítés nem igényel korábbi tapasztalatokat, mivel a készletek előszereltek.
 • Nagy projektekhez is tervezett készletek (akár 15.000 LE).
 • Mamutszivattyúval vagy búvárszivattyúval lehet a szennyvizet a tartályba juttatni kibocsátás/lakosság függvényében.
 • A folyamat egyszerűen módosítható PLC-n keresztül, ha szükséges.
 • Valamennyi szennyvíz szabvány követelményei elérhetők további kémiai adagolással (pl.: P-eltávolítás), UV kezeléssel (fertőtlenítés) stb., mindegyik könnyen hozzáadható a PLC-n keresztül.
 • A folyamatvezérlés lehetővé teszi a szükséges szennyvízminőség elérését nitrifikációval, denitrifikációval, foszforcsökkentéssel, UV fertőtlenítéssel, stb.
 • Piacvezető a kezelési hatékonyságban és az alacsony fogyasztásban.
 • Alacsonyabb működési költség, mint a többi hagyományos folyamatnál.
 • Könnyen szállíthatók

Szaktanácsadó mérnök

Letölthető anyagok

Amennyiben az adott termékhez tartozik letölthető anyag, láthatóvá válik a zöld letöltés gomb. Kérjük, ekkor tekintse meg ezeket a leírásokat, ábrákat, segédleteket vagy a .dwg formátumú rajzokat is!


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

* jelölt adatok kitöltése kötelező!

Captcha Code