Kereső


Műanyagaknák

Az általunk forgalmazott ROMOLD műanyag aknák hosszú élettartamának köszönhetően garantáljuk a hosszabbtávú állagmegőrzést. Az aknarendszerek alkalmazásakor a nyugat-európai tapasztalatokra támaszkodva, a beton aknarendszerekhez képest garantáltan alacsonyabb karbantartási költségek jelentkeznek, mely kifejezetten előnyös az üzemeltetők számára.

A műanyag aknarendszereket ajánljuk olyan helyekre, ahol elengedhetetlen az:

  • egyszerű kezelhetőség,
  • abszolút vízzáróság,
  • korróziós ellenállóképesség.

A ROMOLD aknákat kétféle alapanyagból gyártják (PP / PE), így az alapanyagnak megfelelően két különböző gyártástechnológiával készülnek, ezáltal a felhasználási igényekhez a leginkább optimális és költséghatékony terméket tudjuk biztosítani Önnek!


Gyors telepítés, 100 évig tartó minőség

A ROMOLD aknáink telepítése rendkívül gyorsan történik.

Kis időszükséglete miatt verhetetlenné teszi a más gyártástechnológiájú termékekkel szemben: csak telepítse az aknát, csatlakoztassa a csöveket*, tegye rá a fedelet és felejtse el!

*ROMOLD termékeink kompatibilisek az összes kereskedelmi forgalomban elterjedt csőrendszerrel.

Valós költségek

Az aknarendszer kiválasztásakor hazánkban a beruházási költség az elsődleges, azonban a teljes élettartamra vetítve ez félrevezető. A későbbi karbantartási és üzemeltetési költségek elkerülése érdekében a legjobb megoldás a műanyag aknarendszer.

A Német Földalatti Infrastruktúra Intézet (IKT=Institute for Underground Infrastructure) által készített felmérés alapján a telepített beton aknarendszerek nagyságrendileg 50%-a már a telepítés után szivárogni kezd. Többek között emiatt nagymértékű a magyarországi szennyvízrendszerek infiltrációja, mely jelentős többlet terhet ró a szennyvíztelepek üzemeltetőire, közvetve a gazdaságra is.
A szivárgó és leromlott állapotú aknák javítása, adott esetben cseréje messzemenő anyagi károkat okoz a gazdaságnak az időelőtti infrastruktúra felújítások, illetve a talaj szennyezés megszüntetése okán.
Összeségében, adott esetben egy drágább, de komolyabb műszaki megoldás a teljes üzemelési időtartamra vetítve többszörös megtérülést jelenthet.

Szinte bármely méretosztályban

Több, mint 160 különféle aknafenékemelet forgalmazunk, melyekhez DN/OD 160 mm-től DN/OD 630 mm átmérőig szinte bármilyen anyagú cső csatlakoztatható 90° és 270° között.

100%-ban tiszta alapanyag

Csak szűz alapanyaggal biztosítható a tartós minőség és a megfelelő hegeszthetőség. Ezért nagy magabiztossággal jelenthetjük ki, hogy az általunk forgalmazott termékek rendkívül tartósak és magas minőségűek.

Integrált felúszás elleni védelem

Valamennyi általunk forgalmazott ROMOLD műanyag akna beépített felúszás védelemmel rendelkezik. 
(gyártástechnológiától függően 2 és 5 m vízoszlopig).

A külső bordáknak, illetve a megfelelően visszatöltött és tömörített talajnak köszönhetően további felúszás elleni védekezésre nincs szükség.

Tökéletesen vízzáró

  • Az egyes aknaelemek közé ROMOLD tömítések kerülnek (Triple-Safety-Seal), melyek megfelelnek az EN szabványban meghatározott anyagkövetelményeknek, MSZ EN 681-1 (EPDM).
  • A szükséges tömítések bármilyen méretű aknarendszerhez elérhetőek.
  • Tömítőgyűrűk könnyedén kézi erővel elhelyezhetők.
  • Speciális 3 oldalú kialakításnak köszönhetően mind a belső, mind a külső víznyomás növeli a tömítés hatékonyságát.

ROMOLD_Logo_quer.jpg


Szaktanácsadó mérnök

Letölthető anyagok

Amennyiben az adott termékhez tartozik letölthető anyag, láthatóvá válik a zöld letöltés gomb. Kérjük, ekkor tekintse meg ezeket a leírásokat, ábrákat, segédleteket vagy a .dwg formátumú rajzokat is!


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

* jelölt adatok kitöltése kötelező!

Captcha Code