Kereső

ROMOLD aktivszén szűrő

Az aktívszén pozitív hatásait már az ókor óta ismerik az emberek. A modern korban már a gázok megkötésére is használják, mely  tulajdonságát az adszorpciós képességének köszönheti. Ezt a  képességét használja ki a ROMOLD aktív szűrő is. Attól függően, hogy milyen anyagból állítják elő az aktívszenet és, hogy mennyit használnak fel, tág határokon belül mozog a gázmegkötő képessége. A ROMOLD aktívszénszűrős filternél módosított aktívszenet használnak, aminek köszönhetően nagyon sok hidrogén-szulfidot (H2S), ammóniát (NH3) és egyéb szagos és káros gázt tud megkötni, ami a szennyvízrendszerekben képződik.

Telepítése könnyen megoldható, mivel utólag a már meglévő aknákhoz is behelyezhető. Szabvány nyílásokhoz van kialakítva, de a tömlők segítségével kisebb, illetve nagyobb nyílásokba is behelyezhető bizonyos határok között. Ennél nagyobb kúpnyílás esetén a gyártó felé előre jelezni kell. Behelyezés után az aktívszénszűrő előrelátható élettartalma 5 évre becsülhető a gáz mennyiségétől függően.

A piacon elérhető más termékekkel szemben kiemelkedő előnye, hogy több aknakialakításhoz is alkalmazható. ( szivattyúakna; légbefúvó és légtelenítő kamra,  nyomás alatti cső végkamrája)

Több elönye is van, mint az egyszerű telepítés, könnyen igazítható a kamrák nyílásához, telepítés után már érezhető a hatása, és még sok más. Hátrányai közé tartozik, hogy maximum 5 évente cserélni kell a szenet, szennyeződéstől függen, az elhasznált aktívszenet a megfelelő módon ártalmatlanítani kell.

 

 


Szaktanácsadó mérnök

Letölthető anyagok

Amennyiben az adott termékhez tartozik letölthető anyag, láthatóvá válik a zöld letöltés gomb. Kérjük, ekkor tekintse meg ezeket a leírásokat, ábrákat, segédleteket vagy a .dwg formátumú rajzokat is!


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

* jelölt adatok kitöltése kötelező!

Captcha Code