Kereső

Vákuumos gáztalanítók

A vákuumos gáztalanítók célja elsősorban az ivóvízkezelésben a rétegvízkutakból származó vizek metánmentesítése. A hagyományos légtelítéssel működő gáztalanítókkal ellentétben a berendezés nem levegőbevitellel segíti elő a gázkiválást, hanem a metán a víztér feletti vákuum hatására válik ki a vízből. Ez különösen előnyös olyan vízművek esetében, ahol a magas ammónium tartalom miatt kerülendő annak oxidálása.

A vákuumos gáztalanítók KO‑acélból készült álló hengerek, a vákuumot vákuum szivattyúk biztosítják. A berendezést úgy kell elhelyezni, hogy a vákuum (~0,3 bar) ne fejtsen ki a vízre felszívó hatást, megborítva ezzel a rendszer hidraulikáját.

Alkalmazását csak a  magas ammóniatartalmú vizek gázmentesítésére javasoljuk, mivel a berendezés a hagyományos rendszereknél drágább. Alkalmazásával azonban megelőzhető az ammónium-ion nitrifikációja-denitrifikációja, és a keletkező vegyületek (NO2, NO3) eltávolítására alkalmas igen költséges és körülményes ioncserélők használata.

Részletes információkért kérjük, keresse szaktanácsadó kollégáinkat!


Szaktanácsadó mérnök

Letölthető anyagok

Amennyiben az adott termékhez tartozik letölthető anyag, láthatóvá válik a zöld letöltés gomb. Kérjük, ekkor tekintse meg ezeket a leírásokat, ábrákat, segédleteket vagy a .dwg formátumú rajzokat is!


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

* jelölt adatok kitöltése kötelező!

Captcha Code